Back to Blogs
Blog Img

Nytt år, ny jobb? Mål og tips til hvordan å håndtere de første dagene i en ny jobb

Det kan hende du allerede har en ny jobb for 2022, eller kanskje planlegger du å gjøre alvor av jobbjakten din nå når vi går det nye året i møte? Når du begynner i en ny jobb er det viktig å planlegge samt å sette seg mål for å sikre at du får mest mulig ut av en ny arbeidsrolle, og for å sikre at karrieren din fortsetter å gå fremover.

Når du starter i en ny jobb vil du sannsynligvis gjennomgå en introduksjonsprosess som vil gi deg en omfattende oversikt over det nye selskapets kultur, så vel som din nye rolle. Det overordnede hovedmålet er selvfølgelig at du skal assimilere og bli produktiv så raskt som mulig. Visste du at det å sette dine egne mindre mål for innføringsprosessen kan hjelpe deg med å oppnå det overordnede målet mer effektivt? Ved å bygge disse målene inn i din overordnede plan for 2022 kan det gi deg et sterkere karriereformål gjennom hele året. Grunnen til dette er at hvis du bruker litt tid på å tenke på hva du ønsker å få ut av introduksjonsprosessen, og setter deg mål for den, er det mer sannsynlig at du beholder mer informasjon og får svar på alle spørsmålene du ellers senere måtte stilt.

Selv om du alltid kan sette dine egne mål har vi samlet noen eksempler og tips til hvordan du kan nå mål:

- Gjør et godt førsteinntrykk. Alle ønsker selvfølgelig å gjøre et godt inntrykk sin første dag i ny jobb, men det krever litt innsats. Gode tips er å kle seg etter bedriftens kleskode, lytt aktivt og engasjer deg under introduksjoner – uansett om det er virtuelt eller fysisk – og still spørsmål uten å dominere samtalen. Husk at når du er den nye er det bedre å observere før du prøver å skille deg ut.

 

-          Assimilere seg i bedriftskulturen. Etter hvert som innføringsprosessen går fremover vil du lære ting som bedriftsspesifikk språkbruk og prosesser som er viktige for deg å kunne eller vite. Prøv å huske disse så raskt som mulig. Om nødvendig, ta notater slik at du kan se dem senere. Bli samtidig med på etablerte aktiviteter og bli kjent med menneskene i ditt nærmeste team.

 

-          Finn ut hvem som er hvem i selskapet og i teamet ditt. Du må kjenne ansattstrukturen - pluss at du bør lære navnene og rollene til alle teammedlemmene dine. Å huske noens navn uten å måtte spørre vil være med på å gjøre et enda bedre inntrykk på dine kollegaer!

 

-          Forstå ditt fulle jobbansvar. Finn ut nøyaktig hva det er du forventes å gjøre på en dag-til-dag-basis, og spør om det er noen ukentlige, månedlige eller kvartalsvis tilbakevendende oppgaver du forventes å fullføre.

 

-          Finn en mentor. Selv om ikke alle bedrifter støtter mentorskap, kan de være svært nyttige. Spør veilederen din om muligheten for å ha en mentor som hjelper deg med å assimilere.

 

-          Tenk på dine langsiktige karrieremål. Under introduksjonsprosessen vil du begynne å danne deg en forståelse av hva som er mulig i din bedrift når det gjelder karriereutvikling. Det er derfor – spesielt i begynnelsen av et nytt år – det perfekte tidspunktet for å begynne å tenke på hva du ønsker å oppnå i denne jobben og i din karriere. Du må imidlertid sørge for at disse målene er på linje med arbeidsgiverens mål, slik Ivy Exec-artikkelen "Målsetting på jobben: 3 ting å diskutere med sjefen din først" anbefaler. Når du er kjent med og gjør det bra i din nye rolle kan du diskutere karrieremål med veilederen din.

 

Når du proaktivt setter deg mål for å få mest mulig ut av de første dagene i ny jobb vil du ikke bare ha en større sjanse til å gjøre et godt inntrykk; du er også mer sannsynlig å assimilere raskere og til å bli effektiv og produktiv. Det vil i det lange løp hjelpe teamet ditt, bedriften din og selvfølgelig din karriere.

Kilde: https://www.ivyexec.com/executive-insights/2017/goal-setting-work-discuss-boss/