Back to Blogs
Blog Img

Bør du ta mer risiko for å sette fart på karrieren din i 2022?

​Å bygge en karriere er ikke lett. Det krever planlegging, hardt arbeid og tro på din evne til å gjøre jobben. Noen ganger vil det også krever at du tar en risiko. Risikotaking innebærer i sin natur at du kan vinne noe – eller miste noe. Tanken på å miste det du har jobbet hardt for, om det så er lønn eller rykte, kan være skremmende. Sannheten er at hvis du ikke tar risiko, kan du gå glipp av unike muligheter som kan bringe karrieren din til neste nivå, eller åpne opp for en karriereendring som vil øke din lykke og arbeidsglede.

Når vi går inn i et nytt år er det en fin tid for å revurdere din risiko for karrieren. Du kan oppleve at du spiller det så trygt at du har sluttet å bevege deg fremover. Her er tegnene ifølge Forbes på at du må ta mer risiko i karrieren din:

  • Du utvikler deg ikke lenger: Hvis du har truffet et tak på jobben din og føler at du kaster bort potensialet ditt, er det sannsynligvis best å begynne å se etter en annen mulighet til å bruke talentene dine.

  • Du kjeder deg på jobben: Når arbeidet ditt blir kjedelig, kan det gå utover ytelsen fordi du opplever at du ikke er motivert til å jobbe like hardt som du ellers har gjort. Dette betyr at det er på tide å se etter en ny retning.

  • Livet ditt er i endring: Når livet ditt er i endring – eller du når en milepæl, som starten på et nytt år – kan det skape en naturlig tilbøyelighet til å gjøre en endring i karrieren din. Noen ganger er dette en følelsesmessig reaksjon – men det kan også være det siste dyttet du trenger for å gå videre.

  • Vennene dine deler ikke frykten din: Hvis du har fortalt nære venner at du ønsker å iverksette tiltak, men er redd for hva som kan gå galt, kan de tro at frykten din er overdreven. Hvis de kan rettferdiggjøre sin mening, er det på tide å begynne å jobbe mot endringen du ønsker.

  • Du har et kall: Ja, du kan forfølge et kall og tjene penger samtidig. Hvis et spesifikt yrke eller et mål kaller på deg, vil du føle misnøye for egen karriere helt til du tar risikoen.

 

Velg å ta kalkulerte risikoer

Du kan være bekymret for å øke risikoen i karrieren din, spesielt på bakgrunn av pandemien, men det er viktig å forstå at det å ta en risiko ikke betyr at du må være hensynsløs. Gjør i stedet undersøkelser for å bli kjent med situasjonen før du gjør noen karrieretrekk. For eksempel, hvis du ønsker å nå neste nivå i karrieren din, er det lurt å ta en samtale med veilederen din for å se hvilke alternativer du har før du ser utenfor bedriften din.

 

Eller hvis du driver med markedsføring, men foretrekker å jobbe som designer; ta noen opplæringsprogrammer og vurder å ta på deg et par freelance-jobber om kveldene og i helgene. Deretter, når du vet hva du går til, kan du begynne å ta noen praktiske skritt for å faktisk gjøre en betydelig karriereendring.

 

Å ta risiko kan være akkurat det du trenger for å løfte karrieren din til neste nivå, eller finne kallet du elsker – men sørg for at du tar kalkulerte risikoer. Ikke brenn noen broer bak deg, og sørg for at du alltid har en plan B.

 

Er du klar til å gjøre 2022 til året du tar mer risiko i karrieren?

Kilde:

https://www.forbes.com/sites/kourtneywhitehead/2019/08/27/5-signs-you-need-to-take-a-risk-in-your-career/?sh=27a2d3be4b2c