Back to Blogs
Blog Img

5 tips for å inspirere deg til å bli mer produktiv i 2022

De siste årene har hjemmekontor blitt den nye normen, og igjen er vi i en situasjon hvor hjemmekontor preger arbeidslivet i stor grad. Mange har ytret ønsker om å fortsette med hjemmekontor også når pandemien en dag er over, men det er også mange som savner tilstedeværelse på kontoret i fellesskap med andre. Kanskje hjemmekontor er nytt for deg? Uansett så kan mange oppleve utfordringer knyttet til motivasjon og struktur på hjemmekontoret.

Nå er den perfekte tiden til å reflektere over hvordan du ønsker å ta fatt på hjemmekontorsituasjonen og hva du ønsker å oppnå i 2022. I denne artikkelen vil vi komme med 5 tips som kan hjelpe deg med å bli mer produktiv det neste året.

1.     Lag deg en egen arbeidsplass hjemme. Ifølge Forbes viser studier at det å ha et eget hjemmekontoroppsett er viktig for din evne til å fokusere. Det kan være lurt å sette av et eget område hjemme som er tilegnet arbeidsdagen og hvor du er fri fra distraksjoner. Ved å gjøre dette vil du mest sannsynlig kunne konsentrere deg bedre. Har du for eksempel et gjesterom kan det være lurt å etablere en egen arbeidsstasjon der. Å rydde plass ved kjøkkenbenken eller sette av deler av spisebordet til arbeidsstasjon er også gode muligheter.

2.     Behold faste arbeidstider. Selv om du er i en posisjon til å bestemme din egen timeplan, er det nyttig å holde faste arbeidstider for å sikre at du kan kommunisere effektivt med teamet ditt. Å skape seg en vane hvor du begynner hjemmekontoret til et fast klokkeslett hver dag vil gjøre det lettere for deg å holde timeplanen. Husk også å sette av tid i timeplanen til pauser og påse at du får frisk luft i løpet av dagen. Trening er også en faktor som kan øke velvære og produktivitet, og som bør prioriteres i løpet av en ellers stillesittende dag.

 

3.     Hold deg unna personlig oppgaver. Muse anbefaler at en av de beste måtene å holde seg produktiv på er å unngå å utføre personlige arbeidsoppgaver i arbeidstiden. Det er lett å miste oversikten over tid når du for eksempel handler på nettet eller sjekker sosiale medier – og dette vil gå på bekostning av produktivitet og effektivitet.

 

4.     Hold kontakten med dine kollegaer. Å jobbe hjemmefra kan oppleves sosialt isolerende, men det trenger det nødvendigvis ikke å være. Finn en god måte å kommunisere med dine kollegaer på gjennom arbeidshverdagen ved å for eksempel bruke Slack eller Teams. Det kan også hjelpe å starte dagen med et kort videomøte hvor hele teamet samles og kan diskutere dagens prosjekter og individuelle oppgaver.

5.     Kle deg formelt. Det kan være fristende å ha på seg joggebukse eller til og med pysj når du jobber hjemmefra, men å kle seg uformelt kan også gjøre deg mindre produktiv. Ved å bruke de samme klærne du ville brukt på kontoret gjenskaper du ditt profesjonelle arbeidsmiljø hjemme. Dette kan hjelpe deg med å holde deg fokusert og produktiv, samt at du alltid vil være forberedt til å delta i en videosamtale.

Det å jobbe hjemmefra har blitt vår nye norm i 2020 og 2021, og det ser ut til å vedvare også i 2022. Hjemmekontor kan ha store fordeler som for eksempel en bedre balanse mellom jobb og privatliv samt at man slipper pendling, men det er viktig å beholde produktiviteten. Ha disse 5 tipsene i bakhodet når du går inn i 2022 for å skape et hjemmearbeidsmiljø som hjelper deg med å nå målene dine og som gjør deg til et verdifullt medlem av ditt team – da begge deler vil være bra for din karriere.

Kilder:

https://www.forbes.com/sites/forbescommunicationscouncil/2020/04/30/seven-tips-for-staying-productive-while-working-from-home/?sh=5663ea115380