Back to Blogs
Blog Img

Lag en algoritmesikker CV

​Arbeidslivet endres raskere enn vi kan forestille oss. HR-avdelinger ser på nye måter å vurdere kandidater på, og bruker stadig oftere digitale verktøy og kunstig intelligens for å oppnå bedre og mer strømlinjeformede rekrutteringsprosesser. Mens mindre selskaper fortsatt gjerne setter sin lit til tradisjonelle metoder og menneskebasert utvelging, bruker større og mer fremtidsrettede organisasjoner ofte teknologi som første kontaktpunkt med en potensiell kandidat. CV-vurderingsverktøy og -algoritmer påvirkes ikke av magefølelse eller felles erfaring, de følger klare regler i arbeidet med å finne riktig person til en stilling.

Men hva betyr dette for CV-en din? En HR-person trenger vanligvis under 10 sekunder på å finne ut om en CV skal gå videre i rekrutteringsprosessen eller ikke. Det samme prinsippet fungerer for AI, bare på millisekunder. Her er noen innsidetips til å lage en CV som er optimalisert for automatiserte prosesser og algoritmer. Tidlig i dokumentet må du beskrive deg selv med ord som er i tråd med jobbeskrivelsen. Algoritmen ser etter noen som passer godt til akkurat denne stillingen, ikke til en mer generell stilling eller bransjen generelt. Å kunne gi en kort beskrivelse av kompetansen din som samsvarer med kravene jobben stiller, er en ferdighet det er gull verdt å mestre for alle kandidater.

På denne måten vil arbeidsgiveren vite hvilke sterke sider du har. I stedet for å redegjøre tidligere stillinger eller kvalifikasjoner, fører du opp fem eller seks større prestasjoner, der du kort peker på utfordringen, hva du gjorde (også som del av et team), og resultatene. Dette er en flott måte å vise praktiske ferdigheter på samt evner til problemløsing.

Erfaring kan noen ganger være viktigere enn den formelle utdanningen (avhengig av bransje), og ved å fremheve ferdigheter og ansvarsområder som har formet deg i de tidligere stillingene dine, kan du skille deg ut fra mengden. For å sikre at den gode innsatsen og erfaringen din plukkes opp av strenge strukturerte algoritmer, må du huske å bruke relevant bransjespråk på de ulike nøkkelstillingene.

Til slutt er det viktig å ikke glemme de menneskelige ferdighetene, såkalte "soft skills". Ferdigheter innen kommunikasjon, samarbeid, problemløsing og lederskap kan være viktige og differensierende faktorer i valget mellom flere kandidater.


Er du klar til å skrive om CV-en din?

Spør venner og kolleger om dine sterke sider og gode kvaliteter. Bruk noen dager på egenrefleksjon, og sett av tid til å skrive, justere og finpusse det endelige dokumentet. Enkle og konkrete setninger fungerer best, så prøv å unngå tåkeprat og unødvendige utbroderinger som kan overskygge dine sterke sider.

Selv om du ikke er ute etter en jobb akkurat nå, kan det være lurt å oppdatere CV-en din for å se hvor i karriereveien du har kommet, og hva du har oppnådd i karrieren din så langt. Du har sannsynligvis gjort mye mer enn du tror. Vi er godt inne i høstsesongen som jo er en tid for selvforbedring, så hvorfor ikke begynne med CV-en din?