Back to Blogs
Blog Img

Tips til god mental og fysisk helse i en utfordrende tid

Slik kan du holde du deg sunn og frisk

Siden starten av 2020 er ikke verden lenger slik den pleide være. Koronaviruset har gjort at mennesker over hele verden må navigere i et nytt og ukjent terreng. Da dukker det naturligvis opp mange spørsmål. Hvor lenge kommer situasjonen til å vare? Hvordan vil det påvirke familien min på lang sikt? Situasjonen forandrer seg hver dag, og det fører til nye spørsmål.

Etter den første lettelsen og oppmykningen av de ulike sikkerhetstiltakene i fjor sommer, står vi nå overfor nye, strengere tiltak etter en økning i smitten. Selv om vaksineringen allerede er i gang verden over, ser det ikke ut til at viruset minsker nok i styrke til at det vil forsvinne i løpet av nærmeste framtid.

Med så mye uforutsigbarhet er det viktigere enn noensinne å holde på optimismen. Vår personlige frihet er påvirket, og framtiden bærer preg av usikkerhet. Derfor er det så viktig at vi støtter hverandre og at vi har en partner som vi kan stole på.

Kelly er den partneren, og vi er her for å hjelpe deg. Ta kontakt med oss hvis det er noe vi kan hjelpe deg med.

Lenger ned finner du noen tips som kan hjelpe deg å holde deg i god, fysisk og mental form i denne utfordrende tiden.

Hold deg sunn og frisk!

image.png

Daglige rutiner
Start hver morgen med faste rutiner. Ikke sov for mye og bruk vekkerklokke om morgenen. Skift til "jobbklær" og vær nøye med den daglige hygienen. Spis regelmessig og til faste tider. Drikk vann regelmessig. Planlegg trening og hyggelige aktiviteter.

Helse
Det er tre ting som er ekstra viktige:
Avspenning: Legg inn små avspenningsøvelser i hverdagen, som dype pusteøvelser, meditasjon og lignende.
Sunt kosthold: Tilbered måltidene nøye og vær bevisst når du spiser dem. Frukt og grønnsaker.
Styrk immunforsvaret: Vitamin C, D, B12 og flere.

Fysisk aktivitet
Vær fysisk aktiv minst én gang om dagen: Gå en 30 minutters tur i skogen, gjør treningsøvelser eller løp noen runder i leiligheten din. Gå i trapper, dans, tren på koreografiøvelser med familien osv.

Sosial kontakt
Ta kontakt med venner, familie eller naboer på telefon, videosamtaler eller tekstmeldinger. Hold en (digital) middag og kos dere sammen.

Vennlighet
Vær snill med andre mennesker, familien og deg selv. Det er mange som har det vanskelig nå. Unngå konflikter og planlegg noe hyggelig hver dag.

Media
Finn ut mer om koronaviruset med faktabasert informasjon. Du finner informasjon hos både FHI og WHO.
Men sørg for å ta pauser fra koronainformasjonen. For å få bedre søvn bør du legge vekk all informasjon om koronaviruset på kvelden.

Start prosjekter
Vær kreativ, lag et fotoalbum, skriv brev, lag en videodagbok, lær deg å spille gitar, og lag eller gjør ting du har hatt lyst til lenge. Du kan benytte tiden til å organisere tingene dine. For litt ekstra drahjelp kan du lese mer om Marie Kondo-metoden. Hun er organiseringsekspert.
Hvis ditt neste prosjekt er å finne en fantastisk, ny jobb, kan du klikke her.

Digital hvile
Gi hjernen og øynene dine en sårt tiltrengt pause. Gå vekk fra det blå lyset på skjermen og den kontinuerlige informasjonsstrømmen. Gjør som i gamle dager og bruk penn og papir, les en bok, hør på musikk eller gå ut en tur. Facebook, Instagram og alle de andre kanalene holder oss kanskje påkoplet, men de er også tidstyver og kan være vanedannende. Hvis du ønsker mer kontroll over dine digitale vaner, bør du redusere tiden du bruker på sosiale medier.


Vi er her for å hjelpe deg, både i gode og onde dager!