Back to Blogs
Blog Img

Nytt år, nye muligheter

​10 jobbsøkertips før nyttår


Romjulstiden er for mange et velfortjent og etterlengtet avbrekk fra en hektisk hverdag. Det er tiden hvor du endelig kan slenge bena på bordet, ligge flat ut i sofaen, våkne uten en alarmklokke som durer i vei (Obs. gjelder ikke småbarnsforeldre). Det er en tid der jobben kommer litt på avstand og det nye i det nye året kommer enda litt nærmere.

2020 har vært, i mangel på et bedre ord, ett spesielt år for de fleste. Det har vært et år preget av usikkerhet, nedturer, frykt og frustrasjon. Mange har opplevd å bli permittert, mange har kjent på frykten for å bli permittert. Andre har opplevd sykdom, mens noen har opplevd det verst tenkelige, å miste noen kjær.

Hva venter oss i 2021? Det vil fortsatt være et år med mye usikkerhet, samtidig ser vi et glimt av lys og et år som i like stor grad preges av håp og nye muligheter.

Med julen, selv om den i år vil feires noe annerledes, følger en ro. En ro som gir rom for refleksjon for veldig mange. Romjulen er kanskje en tid der du går i tenkeboksen hvor du spør deg selv «hva ønsker jeg videre? er jeg på riktig steg i karriereløpet? eller rett og slett – liker jeg det jeg holder på med?» Mange vil nok ønske å gå i dvale når det gjelder jobb , mens andre får endelig tid og energi til å sondere markedet som en ellers ikke rekker i et fullpakket program.

Under følger 10 enkle tips på hva du kan gjøre for å profilere deg selv ovenfor rekrutterere og potensielle arbeidsgivere dersom du er en av de som ønsker å ta neste steg i karrieren, eller rett og slett ønsker å utforske nye muligheter.

1. Oppdater CVen din
CVen skal være kort og konkret, reduser antall ord. Husk at rekrutteringsansvarlige mottar haugevis med CVer. Sørg for at nøkkelord relevante for stillingen er uthevet slik at du fanger oppmerksomheten til rekrutteringsansvarlige. La gjerne en venn ta en titt på CVen din, et objektivt blikk og innspill kan være gull verdt.  

2. LinkedIn profil
Opprett og sørg for en oppdatert LinkedIn profil. De færreste stillinger lyses ut. Søk via LinkedIn er utbredt blant rekrutterere, og strategiske kontakter knyttes i stor grad på LinkedIn.

3. Synliggjøring
Vær aktiv på LinkedIn. Synliggjør deg selv ved å delta i ulike forum, vær bevisst på hvilke innlegg du kommenterer og liker. Følg de selskap du kunne tenke deg å jobbe for. Delta i grupper der du møter likesinnede innenfor aktuelle fagområder. Veien er kort til spennende seminarer og nye bekjentskap som deler interesseområde.

4. Kursing og sertifiseringer
Det fins et hav av gratis nettkurs, alt innenfor AI, visualiseringsverktøy, digitalisering, skybaserte system osv. Kurs på egen tid viser initiativ, interesse og dedikasjon. I tillegg er det ny kompetanse du tilegner som du også kan flagge både på LinkedIn og CVen.

5. Elevator Pitch
Prøv å lage en Elevator Pitch på deg selv. Hvordan ville du solgt inn din kompetanse og erfaring som en verdifull ressurs for en stilling og fremtidig arbeidsgiver? Her er det viktig å reflektere over hva du har prestert og hvilke fortrinn du har. Skal du overbevise rekrutterende leder må du selv være overbevist om at du er rett for stillingen.  

6. Kartlegg kompetanse og nyttige erfaringer
Kartlegg både styrker og forbedringsområder, ha dette som utgangspunkt når du ser over en stillingsannonse. I en stillingsannonse er det svært ofte listet opp en lang rekke med kvalifikasjoner. Ikke bli motløs hvis du ikke sjekker av på alle punkter. Her har du som kandidat et forbedringspotensiale og noe å strekke deg mot. En rekrutterende leder kan vurdere dette som en mer sikker og langsiktig rekruttering, da stillingen vil gi deg rom for utviklingsmuligheter i langt større grad enn for kandidaten som sjekker av alle bokser.

7. Tilpass, tilpass og tilpass
Tilpass søknaden din for hver stilling du søker, banalt, men viktig. Dette gjelder også CVen din. Fremhev motivasjonen din i søknadsbrevet. Vis til noe du har fått gjennomslag for, vis til konkrete og gjerne målbare prestasjoner som eksempler. Har du bidratt til å få på plass rutiner, automatisere prosesser o.l. Har du hatt opplæringsansvar eller er du den som initierer sosiale aktiviteter på jobben? Det er lett å glemme det du i en vanlig arbeidshverdag tar for gitt, men som i en jobbsøker prosess kan være viktige detaljer å trekke frem.

8. Søk kun på stillinger du virkelig har lyst på
Ikke kast bort tiden på å søke jobber halvhjertet, enten vil du ha jobben eller ikke. Det merkes fort under et intervju dersom en kandidat er motivert for stillingen eller ikke. Gjør både deg selv og rekrutteringsansvarlig en tjeneste og ikke kast bort egen energi og den andres tid.

9. Vær tålmodig
Hold hodet kaldt, det har vært et unntaksår! Markedet har tatt seg opp og for det nye året venter nye muligheter. Klisjeen lever i beste velgående: der en dør lukkes, åpnes alltid en annen, hvis ikke, banker du på en ekstra gang.

10. Ikke undervurder deg selv
Vær selvsikker! Når du først har blitt kalt inn til et intervju, gå inn med hodet hevet og is i magen. Nerver er helt naturlig og gir et signal om at du er motivert og har lyst på jobben, det er ikke negativt. Derimot kan mangel på selvsikkerhet og trygghet i deg selv spille inn negativt. Husk at du er innkalt til intervju da CVen din og kompetansen din er vurdert som tilfredsstillende til å kunne utføre jobben. 

Hva gjenstår? Å lukke døren med 2020 bak oss og se fremover!


Skrevet av:
Lorene Kuraishi-van Haalen